burada burada

Yerleşen - Yerleştirenler (placements)


Haksızlığa karşı Çarşı afişi / Çarşı flier against inequity of rights
"Fatmagül'e bir gün; bize her gün!" / "Only a day to Fatmagül, every single day to us!" 
(Emekçinin suçu ne? / Are workers guilty?)


2011 yılına girerken 2010 yılının son olaylarından biri de Türk yapım ve medya sektöründe çalışanların isyanıydı! İşte bu isyanın haksızlığa karşı Çarşı'nın koyduğu afiş üzerinden söylemek istediğini özetlemek gerekirse:

  1. "Fatmagül" yani karakter üzerinden satış yapılır.
  2. Karakter ekmek kapısıdır, o kapıdan gelen kısmettir.
  3. Kısmetleri dağıtırken adaletsizlik yapılırsa "ayıp" olur.
Zira ünlü oyuncu Beren Saat tarafından canlandırılan "Fatmagül'ün Suçu Ne?" dizisindeki "Fatmagül" karakterinin giydiği, yediği, gittiği ve yaptığı izleyenlere davranış modeli oluşturmaktadır ve satış kanallarıyla bu karakter ve etrafındakiler ticari faydalar sağlamakla kalmaz, o ürünlerin satış grafiğini aniden yükseltir.
Örneğin;


Bihter'in kendini öldürdüğü tabanca gelmiştir!

Fatmagül'e tecavüz etmeden önce üzerine döktükleri içki geldi!
 yukarıda görünen fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere satış davranışı üzerine etkisi olan bu tür yapımlar aslında tamamen ticareti yönlendirir. Ünlülerin halkın üzerinde bıraktığı etkileri tartışmak gereksizken bu kadar önem verilmesi gereken bir platformda çalışanların sigorta beklentileri karşılanmadan uzun sürelerde çalıştırılıyor olması normal sayıldığı kadar elimdir, çünkü hakkının karşılığını alamayan binlerce çalışanla dolu olan bu sektörde çalışanlar, bu satış etkinin bilincinde olmadan çalışmaktadır veya çalıştırılmaktadırlar.

Diyelim ki "Fatmagül'ün kolyesini" satın almak istediniz, internetten sipariş vereceksiniz.
Kör göze parmak hesabı olacak ama buyrun kaç ayrı yerden alınabilir siz sayın:






Yapım ile çalışan özel bir platformun çalışanlarına maddi kar sağlamak için kullanabileceği bir araç olan ürün yerleştirmenin planlı yapılması ciddi maddi destek getirir, yapımcıya, dolayısıyla tüm çalışanlarına.

Saygılarımızla görün diye...
AURTY